پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مواد غذایی از نظر قابلیت فاسد شدن به سه دسته تقسیم می شوند.

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مواد غذایی از نظر قابلیت فاسد شدن به سه دسته تقسیم می شوند.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امیر بیکر افزود: دسته اول مواد غذایی زود فاسد شدنی شامل انواع گوشت ها، ماهی‌ها، تخم‌مرغ، شیر و اغلب میوه‌ها و سبزی‌ها هستند. دسته دوم مواد غذایی دیر فاسدشدنی شامل سیب زمینی و مغز برخی از دانه ها و دسته سوم مواد غذایی فاسد شدنی اما باز تو باد شامل برنج و حبوبات میباشد.


وی ادامه داد: عوامل موثر در فساد مواد غذایی شامل عوامل درونی و محیطی (بیرونی) می باشد.


وی خاطرنشان کرد: از جمله عوامل درونی می‌توان میزان رطوبت موجود در ماده غذایی، ساختار فیزیکی مواد غذایی، اسیدیته یا ph و ترکیب خواص شیمیایی مواد غذایی را نام برد.


دکتر پیکر تصریح کرد: عوامل محیطی شامل رطوبت، دما، نور و غیره در فساد مواد غذایی موثر است. باید در نظر داشت که شرایط انبار کردن و نگهداری مواد غذایی در حفظ آنها از آسیب و فساد نیز موثر است.


وی گفت: تغییر کیفیت مواد غذایی در اثر فعالیت میکروب ها همواره منجر به غیرقابل مصرف شدن این مواد برای انسان می‌شود اما میکرو ارگانیسم های متعددی به علت تولید سموم قوی میکروبی حتی بدون داشتن علائم فساد می‌توانند باعث بروز مسمومیت غذایی گردد و به همین علت با توجه به تاثیر شرایط تهیه و نگهداری مواد غذایی هنگام خرید باید از مراکز معتبر و محصولات دارای پروانه های بهداشتی خرید انجام گردد.


مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: لازم به ذکر است در صورت بروز علائمی مانند اسهال، تهوع، استفراغ و تب باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه گردد.